Üdvözöllek Vendég |                           
2024-04-29,

14:27:24Hétfő



                     Üdvözöllek

Itt mindent megtalálsz!









Keresgélő!




             FÓLIÁBAN SÜLT RAKOTT CSIRKE

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók: 1 csirke, 80 dkg burgonya, 2 evőkanál zsír, petrezselyemzöld, törött bors, só 2 tojás, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 dkg vaj.


A darabokra vágott csirkét besózzuk, egy kevés liszttel meghintve forró zsírban átsütjük és félretesszük. Zsírjában megforrósítunk 1 evőkanál lisztet, felöntjük 2 dl tejjel,és tejföl sűrűségűre főzzük. Közben a burgonyát megfőzzük, karikákra vágjuk. Ha a tejes mártás langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojássárgáját. A fehérjéből vert kemény habot sóval, törött borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elvegyítjük a szeletelt burgonyával. Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, aljára terítjük a burgonya felét, rátesszük az átsütött csirkedarabokat, befedjük a megmaradt burgonyával, és vajdarabokat morzsálunk rá. Az edényt lezárjuk egy fólialappal, és sütőben kb. 20-25 percig sütjük.  Fejes salátával vagy céklával tálaljuk.




Bacon csíkokba csomagolt és Őzgerincformába sütött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkemell (kockákra vágva)

2 csomag bacon szalonna (csíkozott) 4 evőkanál tejföl

3 evőkanál liszt

2 db tojás

só, bors, petrezselyem, gomba, fokhagyma.

Elkészítés:

A kockákra vágott csirke mellett összekeverjük a 4 evőkanál tejföllel a 3 evőkanál liszttel és a 2 db tojással. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel, fokhagymával és beletesszük gombát is.

Az őzgerincformát kibéleljük fóliával és a keresztbe helyezett bacon csíkokkal. Beleöntjük a masszát, ráhajtogatjuk a bacont és a fóliát, előmelegített sütőbe egy óra hosszát sütjük, majd egy sütőlapra borítjuk, megnyitjuk a fóliát és pirosra sütjük. Ha van otthon egy kis sörünk akkor meglocsolhatjuk vele, tuti nem rontja el az ízét, sőt…………J!

Köretajánlat:

Legapróbb (golyókat) újburgonyát veszünk a piacon, jól megsikáljuk, vegetás, sós vízben félpuhára főzzük, lecsepegtetjük, törlőpapírral a maradék nedvességet felitatjuk majd forró olajban aranysárgára sütjük.

JÓ ÉTVÁGYAT

(Sissy receptje)


 






   
                            Tejszínes-újhagymás csirkefalatok

hozzávalók 4 főre

60 dkg csirkemell
2 dl tejszín
1-2 dl tej
3 szál újhagyma (több is lehet)
1 közepes fej vöröshagyma
1 tubus tömlős krémsajt (nálam most erős, de lehet tejszínes, füstölt vagy zöldfűszeres is)
bors 
olívaolaj


A csirkét kockákra, az újhagymát karikára, a vöröshagymát apróra vágjuk. 
A csirkét ízlés szerint fűszerezzük (só, bors és amit még szemünk-szánk megkíván), az olajon fehéredésig pirítjuk, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük. 
A visszamaradt olajon megfuttatjuk a hagymákat (az újhagymának kevesebb idő is elég, ezért picit később adjuk hozzá).
Visszatesszük a serpenyőbe a csirkét, felöntjük a tejszínnel, majd belenyomjuk a krémsajtot. 
Tejjel ízlés szerinti sűrűségűre higítjuk. 
Felforraljuk, kb. 10 perc alatt készre főzzük. 
költség: 1200 Ft




                                 Szaftos husi recept

hozzávalók 4 főre

1/2 kg csontozott hús (tetszés szerinti; ebben az esetben disznó )
3 gerezd fokhagyma
 olaj
kb fél dl tejszín
1 nagy pohár tejföl
liszt
ételízesítő
bors
bazsalikom (elhagyható)



                           Tejfölös csirkepaprikás

hozzávalók 4 főre

4 db egész csirkecomb
4 db csirkeszárny
2 db közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1 tk durvára tört bors
1 tk majoranna
1 tk pirospaprika
1 db babérlevél
2 tk só
1 doboz tejföl (175 g)


A csirkehúst megmossuk és papír kéztörlővel leitatjuk. A combokat és a szárnyakat az izületnél kettévágjuk.
A vöröshagymát meghámozzuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban.
A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához.
Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat.
Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást.
Még egyszer átforraljuk és tálaljuk.
2 tk liszt

                                        Borjúpaprikás recept

hozzávalók 4 főre
 
80 dkg borjú lapocka
2 db vöröshagyma
5 dkg mangalica zsír
1-2 ek pirospaprika
1 paradicsom
2 zöldparika
só, bors
3 dl tejföl
1ek liszt

A húst felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és aranysárgára pirítjuk a zsírban, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük kis vízzel és zsírjára sütjük.
Ezután jöhet bele a hús, pirítgatjuk, sózzuk, és fedő alatt elkezdjük a párolást, folyamatosan adva hozzá vizet (ez függ attól, hogy mennyire jó minőségű húst sikerült beszerezni).
Mikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát (vagy a lecsót).
Amikor teljesen puha a hús, a tejfölből és lisztből készített habarással behabarjuk.
Még borsozzuk, sózzuk.


                            Savanyú tojás recept


előkészület: 5 perc
főzés: 20 perc
hozzávalók 4 főre
1 apró vöröshagyma
4 ek olaj
1 púpozott ek liszt
1 csapott kk paprika
2-3 babérevél
1 csapott kk só
1 kk cukor
1 ek ecet
1 kis pohár (150 g) tejföl
mustár
4 tojás

A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a lisztet kevergetve 1 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk rajta. A hagymát hozzáadjuk, egy picit tovább pirítjuk, majd félrehúzva pirospaprikával meghintjük.
Kb. 5 deci vízzel felöntjük, a babérlevelet, csipetnyi sót, ecetet, cukrot és a tejfölt hozzáadjuk. 2-3 perc alatt kevergetve sűrű mártás lesz belőle.
Megkóstoljuk, és ha kell utána ízesítjük, és egy kevés mustárt adunk hozzá.
Az egészet egy széles serpenyőbe öntjük, és a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk, beleütjük. Lassú tűzön addig főzzük, míg hártyásodni nem kezdenek a tojások. Galuska vagy tészta illik hozzá köretnek.


                Eggs Benedict avagy Benedek tojás recept


4 db english muffin/kenyérszelet
8 szelet prosciutto / kanadai bacon
4 db tojás
frissen őrölt bors
ecet
vaj
Hollandi mártáshoz:        

2 ek víz 
2 db tojás sárgája
negyed citrom leve ( ízlés szerint adagoljuk )
12 dkg vaj
fehér bors
cayenne bors
 

  A tojások sárgáját vízgőz fölött felhabosítjuk pár perc alatt, közben hozzáadjuk a vizet.
Levéve a tűzről, az olvasztott vajat folyamatosan adagolva hozzákeverjük, alaposan felhabosítjuk míg krémes állaga nem lesz, majd ízesitjük citromlével sóval, cayenne borssal, fehér borssal. Felhasználásig meleg helyen tartjuk.
Miközben készül a hollandi mártás, a sütőt előmelegítjük és a sonkaszeleteket sütőpapírral bélelet tepsiben pár perc alatt ropogósra sütjük.
A posírozott, avagy buggyantott tojásoknak 2 db lábosban vizet forralunk, az egyikbe ecetet löttyintünk, a másikat sózzuk.
Amikor már felforrt az ecetes víz, az előzőleg felütött tojásokat - óvatosan, a sárgája egyben kell, hogy maradjon - egyesével egy szedőkanálba átöntjük, mérsékeljük a hőt a lábos alatt, és óvatosan, a kanállal együtt pár másodpercig a vízben tartjuk, majd a vízbe csúsztatjuk a tojást. A fehérjét alakíthatjuk a szedőkanállal és 2 percig főzzük gyöngyöző vízben.
2 perc leteltével kiszedjük a tojásokat, és sós vizes fürdőbe mártjuk őket, így nem lesznek ecet ízűek.
Míg a tojások készültek, a muffinokat megpirítottuk, most már csak az a dolgunk, hogy tálaljuk. Vajas muffin-2 szelet sonka - 1 db tojás, mártás, frissen őrölt bors.




| Főoldal || Profilom |
| Kilépés |
| Regisztráció || Belépés |
MAI TOP
FŐOLDALON

Üdvözöllek Magyarország




Honlap-menü

üzifal

SZERKESZTŐ MSN
Block content

óra
>
Látogatók

Naptár

skype
Block content

;                 Köszönjük,hogy benéztél. Remélem látunk még itt
<td width="107">
Copyright MyCorp © 2024